Popis produktu
Sladká a orientální vůně tohoto koření je již i u nás klasikou. V české kuchyni ho používáme především do sladkých pokrmů. Badyán se vyskytuje ve směsích na perník, přidává se do svařeného vína a do pochoutky zvané štramberské uši. Ve světě má pak mnohem širší využití.
Především je významný v čínské gastronomii. Je součástí i kořenící směsi chinese five spices (koření pěti vůní). Dále jeho využití při vaření nalezneme spíše v asijských zemích, kde je součástí omáček, chutney, masala a jiných směsí, polévek, marinád a dezertů. Díky jeho až lékořicové vůni a silné chuti, stačí použít jen špetku.
Tak jako každé koření, má i badyán léčivé účinky. Posiluje a zklidňuje organismus, podporuje kvalitní spánek, zmírňuje kašel a bolest v krku a čaj z badyánu ulevuje od revmatických bolestí.
Na našem obchodě a eshopu vážený prodej od 1g.