Pod jménem bobkový list se skrývají sušené listy vavřínu vznešeného, pro které je charakteristické jejich výrazné aroma a příjemná nahořklá chuť. Skvěle se hodí do mnoha typů polévek a omáček, jeho vlastnosti se dobře projeví také se zvěřinou a rybami. Používá se i k dochucení rýžových a luštěninových pokrmů. Běžně bývá přidáván do nakládaných okurek, zeleniny, hub i masa. Čerstvý bobkový list byl vždy nedílnou součástí kuchyně středomořského regionu, kde se vavřínu dobře daří. Je užíván po staletí až dodnes k okořenění a přípravě zejména skopového či jehněčího masa.
Z léčitelské stránky je zajímavý jako antiseptická bylina, která je lehce sedativní. Má velmi pozitivní účinek na snižování hladiny cukru v krvi, stačí si připravit nálev.
Na našem obchodě a eshopu vážený prodej od 1g.