Popis produktu
Výraz Chipotle pochází z jazyka nahuatl a znamená to uzené chilli, přesně se jedná o uzenou papričku Jalapeño. Využívaná je především v Mexické a Mexicko-Americké kuchyni (např. Tex-Mex). Nejznámější kultivary papričky Chipotle jsou Morita a Mecco. Díky jejich oblibě nejenom v oblasti Mexika, ale zejména na území USA a Kanady, se jejich produkce zvětšila a dnes se s jejich pěstováním a zpracováním setkáme i v jiných zemích světa. Mají pálivost 3.000 - 10.000 SHU a řadíme je tím mezi jemně až středně pálivé.
Chipotle Morita ( pojem "morita" z mexické španělštiny znemaná, mora - ostružina, +ita narážka na tmavou barvu a zvrásčelý povrch papričky) pochází ze severomexického státu Chihuahua. Ostatní druhy Chipotle jako např. Meco jsou známe ve středním a jižním Mexiku. Rozdíl mezi těmito druhy je zřetelný, zatímco Morita má až purpurovou barvu Meco jsou hnědé až zašedlé.
Jak tuto papričku použít? Nejvíce se hodí jako součást omáček BBQ, do majonézy či k masu. Mají specifickou kořeněnou, lehce zemitou chuť.
Vážený prodej od 1g na naší prodejně i eshopu. Celé plody od 5g.