Popis produktu
U nás ne moc známé koření, v Indii, na Srí Lance a v okolních zemích naprostá nutnost!
Své jméno získaly právě díky používání do kari pokrmů a také protože jsou součástí masala směsí, které se na přípravu kari používají. Často jsou přidávány do základů tím, že se čerstvé lístky nasekají, osmaží společně s cibulí a teprve poté se přidávají další ingredience. Chuť je spíše jemnější a zemitá.
Lístky mají i zdravotní účinky. Pomáhají např. při vytváření červených krvinek.
Jsou významným pomocníkem při cukrovce, jelikož pomáhájí redukovat cukr v krvi a udržovat jeho optimální hladinu. Také léčí záněty a onemocnění ledvin. K těmto účelům poslouží odvar.
V Indii je také extrakt z čerstvých lístků uznaný jako lék na rakovinu.
Na našem obchodě a eshopu vážený prodej od 1g.