Popis produktu
Masala, která je základním stavebním kamenem indické kuchyně. Jedná se o jednu z nejznámějších orientálních kořenících směsí. Tuto masalu můžete použít prakticky do všeho. Na přípravu masa, zeleniny, paneeru (druh indického sýru) nebo ji lze přimíchat do rýže či kuskusu, čímž získají příjemnou chuť. Pokud jste milovníky masal, tak ji také můžete smíchat se zakysanou smetanou a udělat tak studený dip. Dále je skvělá do dýňové nebo batátové polévky. Snadno s ní uvaříte chutný čočkový dhál. Stačí osmažit cibulku, poté přidat červenou čočku, lžičku nebo dvě garam masaly (a pokud jste stejně jako my, milovníci pálivého, tak přidejte i např. kashmiri chilli, nebo cayenne chilli), přidat plechovku rajčat a vařit, dokud čočka nezměkne. Můžete přidat i kokosové mléko, které celý pokrm zjemní a doladí.
Složení: koriandr, římský kmín, černý pepř, skořice, kardamom, fenykl, hřebíček, bobkový list.
Na našem obchodě a eshopu vážený prodej od 1g.