Popis produktu
Sečuánský pepř sice není pepř jako takový, jedná se o tobolky čínského druhu jasanu, který se nazývá žlutodřev peprný. Tyto tobolky mají pepřové aroma, z čehož pochází i jeho nejznámější název. Použití nalezneme především v čínské a japonské kuchyni. Nejčastěji je v receptech užíván na ochucení drůbežího masa nebo zeleniny.
Má palčivé aroma, takže ho stačí přidávat v malém množství, také se doporučuje pro uvolnění silic pepř před použitím opražit. Je možné i tobolky jen osmažit na oleji, poté vyjmout a dále na ochuceném oleji připravovat maso či zeleninu. Sečuánský pepř je nejen chutný, ale také skvěle podporuje trávení, v ajuvérdské medicíně se používá na záněty močového a vylučovacího ústrojí, jeho výluh má detoxikační účinky. Kvalitní pepř tohoto typu, musí mít vždy zelenou barvu a silné aroma.
Vážený prodej od 1g na naší prodejně i eshopu.